Смачним домашнім торт Пломбір. Для всіх любителів торта Наполеон і Карпатка

Торти

Заварні коржі торта виходять дуже м’якими, а завдяки ароматному, заварному крему, ще й ніжними. Готується той десерт просто, виходить досить великий торт, відмінно підходить для свят і сімейних чаювань.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко і вода по 100 г;
  • борошно, 120 г;
  • масло вершкове, 80 г;
  • сіль і цукор по щіпці;
  • яйця, 3 – 4 шт.

Для приготування пломбірного крему необхідно:

  • молоко, 500 г;
  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 150 г;
  • ванілін;
  • крохмаль кукурудзяний, близько 60 г;
  • масло вершкове жирне, 160 г

Процес приготування

Яйця збиваємо з цукром і крохмалем, ваніліном за допомогою вінчика.

Молоко ставимо на плиту і вводимо суміш, добре перемішуємо.

Варимо крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Консистенція повинна бути густою.

Порада: крохмаль можна замінити борошном або взяти по 30 г борошна і крохмалю. Охолоджуємо крем.

Виймаємо вершкове масло, щоб воно розм’якшилося.

Для тіста змішуємо молоко і воду. Вершкове масло і ставимо на плиту.

Коли маса добре нагріється, всипаємо просіяне борошно і вимішуємо лопаткою.

Коли все тісто збереться, знімаємо з плити і охолоджуємо до теплого стану.

Коли тісто охолоне, вводимо по 1 яйця і добре кожен раз вимішуємо.

Шматок пергаменту за розміром вашої форми кладемо на стіл.

Викладаємо частину тіста і розрівнюємо в один шар будь-якої форми.

Виходить 2 коржа.

Випікаємо від 10 до 15 хвилин при 180 градусах. Охолоджуємо.

Збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності і частинами вводимо крем, збиваємо до однорідності.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом. Коржі можна розрізати на 2 частини, якщо ви робили прямокутні.

Торт можна обсипати мигдальними пелюстками, крихтою.

Накриваємо плівкою і ставимо на кілька годин в холодильник.

Ось такий простий і смачний пломбірний десерт у вас повинен вийти.

Смачним домашнім торт Пломбір. Для всіх любителів торта Наполеон і Карпатка

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий