Сирно-бісквітний торт «Сакура»: рецепт гарного і ніжного десерту

Торти

Торт «Сакура» представляє собою різновид холодного сирного чізкейку на вологому шоколадному бісквіті з прошарком вишні зверху. Всі смаки ідеально гармонують один з одним. Процес приготування простий, але складається з декількох етапів. Спочатку потрібно спекти темний бісквіт, потім приготувати фруктовий шар. Коли він охолоне, потрібно змішати сирну масу. Ділюся рецептом.

Складові

Для тіста знадобляться такі продукти:

25 г борошна вищого сорту;
60 г цукрового піску;
3 яйця;
30 г какао;
6 г порошку для випічки;
3 г куховарської солі.

Вишневий прошарок:

70 г цукру;
15 г картопляного борошна;
прянощі за смаком;
сік половини лимона;
400-500 г вишні без кісточок;
50 мл води.

Сирна маса:

80 г цукрової пудри;
400 г сирного сиру або звичайного сиру;
20 г крему-стабілізатора;
400 мл вершків жирністю 30%;
20 г желатинового порошку.

Приготування бісквіта

Збийте яйця з сіллю. Поступово додайте цукор, продовжуючи збивання міксером.

Коли маса стане легкою і повітряної, додайте сухі інгредієнти (борошно, какао і розпушувач).

Зменшить швидкість міксера і збивається тільки до тих пір, поки тісто стане однорідним.

Змастіть форму для випічки вершковим маслом, закривши дно пергаментним папером. Розподіліть масу по формі. Випікайте при 170 градусах Цельсія близько 20 хвилин. Готовність перевірте сухий паличкою.

Дайте тесту охолонути і звільніть від пергаментного паперу. Знову покладіть в форму, але переверніть.

Приготування вишневого шару і сирної маси

Для десерту можна використовувати свіжі або заморожені плоди.

Вийміть кісточки з вишні. Додайте до фруктів лимонний сік, цукор, спеції і картопляний крохмаль, розчинену у воді. Поставите на вогонь і варіть на повільному вогні до загусання, весь час перемішуючи. Дайте трохи охолонути.

Приготування сирної маси:

Візьміть вказану кількість желатину і додайте до нього 100 мл теплих вершків. Дайте йому набрякнути протягом декількох хвилин, потім перемішайте до повного розчинення.

Додайте в миску залишкова кількість вершків і збийте. Якщо ви використовуєте звичайні 30% вершки, не забудьте додати стабілізатор.

В іншій мисці розімніть сир з цукровою пудрою до гладкої консистенції.

Додайте приготовлений желатин. Перемішуйте масу, поки все інгредієнти не з’єднаються.

Потім додайте в сирну масу збиті вершки, перемішайте ложкою.

Викладіть сирну масу на приготований раніше бісквіт.

Поставите десерт в холодильник на 5-10 хвилин. Після цього дістаньте і викладіть фруктовий шар на сирну масу.

Поверніть торт в холодильник на 3-4 години.

Потім наріжте шматочками і подавайте до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий