Шоколадний торт з сирно-ягідним кремом

Торти

Шоколадний торт це найсмачніший десерт для ласунів. Поєднання шоколадних коржів і сирно — ягідного крему, що може бути смачніше. Ділюся з вами рецептом цього чудового тортика який зможе приготувати будь-яка господиня.

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • Яйця — 2 шт
  • Цукор 300 г
  • Борошно — 240 г
  • Молоко — 200 г
  • Рослинна олія — 60 г
  • Какао — 50 г
  • Розпушувач — 1.5 ч.л.
  • Сода — 1 ч.л.
  • Кип’яток — 1 стакан

Для крему:

  • Сир — 170 г
  • Ягоди — 50 г (будь-які)
  • Цукор — 150 г
  • Вершки 35% — 300 г
  • Цукрова пудра — 30 г

Покроковий процес приготування:

Змішуємо борошно, соду, розпушувач, какао — просіюємо, додаємо цукор і перемішуємо.

Збиваємо яйця трошки віночком, додаємо молоко, потім олію. Далі змішуємо суху і яєчну суміші, вливаємо 1 стакан кип’ятку і добре перемішуємо.

Форму змащуємо маслом і присипаємо борошном, вливаємо в форму тісто, ставимо в духовку розігріту до 180 градусів випікатися до готовності приблизно на 30 хвилин.

Орієнтуйтеся по своїй духовці, готовність перевіряємо зубочисткою.

Дістаємо готовий корж і даємо йому хвилин 15 полежати в формі і потім тільки дістаємо.

Приготуємо крем: збиваємо в блендері сир, ягоди (у мене чорна смородина) і цукор до однорідності.

Вершки збиваємо міксером до стійких піків, додаємо цукрову пудру.

Трохи збитих вершків можна залишити для прикраси торта, решту змішуємо з сирним кремом.

Збираємо торт: остиглий корж розрізаємо вздовж на 3 коржа. Коржі змащуємо кремом і так само покриваємо весь торт. Прикрашаємо збитими вершками, можна додати ягоди або шоколад. Прибираємо в холодильник на пару годин для просочення.

Наш торт готовий, приємного вам чаювання!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий