Шоколадний торт для любителів кави: для нього не треба яєць, масла та вершків.

Шоколадний торт для любителів кави - рецепт приготування Торти

Немає нічого кращого, ніж час від часу ласувати шоколадним або кавовим тортом, запиваючи його чашкою кави, какао або чаю. І що найприємніше, коли я бажаю покуштувати цей десерт, мені зовсім не потрібно бігти в магазин, адже його можна зробити самостійно за дуже простим рецептом з мінімумом компонентів.

Список інгредієнтів

Щоб зробити основу торта, нам знадобляться:

  • півтори склянки борошна;
  • склянка цукру;
  • чверть склянки какао-порошку;
  • чверть склянки розтопленого вершкового масла;
  • склянка води;
  • по чайній ложечці соди і ванільного екстракту;
  • чайна ложечка розчинної кави, але можна і більше, якщо хочеться більш вираженого кавового смаку в торті;
  • столова ложка лимонного соку.

Щоб приготувати цукровий сироп, нам потрібні будуть тільки:

  • пара столових ложок цукру;
  • пара столових ложок води.

Щоб зробити ніжний крем, нам знадобляться:

  • 2 столові ложки розчинної кави;
  • склянка цукру;
  • третину склянки гарячої води.

Приготування коржа

І в першу чергу в миску кладемо борошно, розчинна кава, цукор, соду і какао-порошок, все це перемішуємо і відставляємо в сторону. В іншій мисці змішуємо воду, вершкове масло, екстракт ванілі і лимонний сік.

Потім з другої миски суміш переливаємо в першу, роблячи це поступово, і після кожного вливання гарненько все заважаємо. Після цього змащуємо дві форми для випічки топленим вершковим маслом, перекладаємо туди тісто порівну, а потім ставимо його в духовку, де майбутні коржі будуть випікатися протягом 20-25 хвилин при температурі 175С.

Перевіряється готовність бісквіта за допомогою зубочистки, яку потрібно буде вставити в центр коржа, і якщо вона вийде звідти сухий, то значить все готово.

Приготування крему і сиропу

Коли бісквіт буде готовий, його потрібно буде відставити в прохолодне місце остуджувати, а в цей час можна зробити крем. Для цього в миску додаємо цукор, розчинна кава і гарячу воду і все гарненько змішуємо ложкою. Далі беремо міксер і збиваємо цю ж суміш протягом декількох хвилин, щоб вона досягла пухнастою кремової консистенції.

Після цього робимо сироп. Тут взагалі все відбувається дуже просто. Слід лише налити в невелику ємність водичку і всипати туди цукор, а потім поставити все це на вогонь. І залишиться лише варити сироп до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Збірка десерту

Коли всі компоненти будуть підготовлені, а коржі охолонуть, потрібно буде зрізати у них верхівки, розрівнявши поверхню. Далі поливаємо місце зрізу одного бісквіта сиропом, а потім намазуємо його кавовим кремом.

На нього тут же кладемо другий корж, який так само спочатку поливаємо сиропом, а потім намазуємо кремом. Після цього залишками крему обмащуємо і боки торта, щоб він весь був у ньому.

І все, десерт готовий, так що залишиться лише поставити його в холодильник на пару годин або навіть більше, щоб бісквіт повністю просочився кремом і сиропом. А перед подачею до столу потрібно буде ще дістати молочний або чорний шоколад, потерти його і посипати торт стружкою. Хоча можна це і не робити.

Або замість шоколаду використовувати фрукти, тут вже все залежить лише від вашої вигадки, фантазії і смаку.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий