Пропонуємо побалувати себе вишуканим шоколадним тортом, на приготування якого йде не більше 20 хвилин. Цей чудовий десерт може не тільки стати ідеальною прикрасою святкового столу, але і розбавити своїм приголомшливим смаком сірі будні. Готується він настільки просто, що з рецептом зможе впоратися навіть дитина.
Інгредієнти:
- 700 грамів пісочного печива,
- 100 грамів будь-яких горіхів,
- 150 грамів цукрового піску,
- 50 грамів какао-порошку,
- 120 грамів шоколаду,
- 100 грамів вершків,
- 250 мілілітрів води,
- 150 грамів вершкового масла.
Приготування торта
1. Подрібнюємо печиво до стану крихти. Додаємо до нього подрібнені горіхи, все перемішуємо до отримання однорідної маси.
2. Насипаємо в каструлю какао-порошок, додаємо воду, цукровий пісок і розтоплене вершкове масло. Дуже важливо, щоб масло було якісним. Перемішуємо всі інгредієнти і ставимо каструлю на повільний вогонь.
3. Доводимо сироп до кипіння, після чого заливаємо його в печиво і все ретельно перемішуємо. У результаті повинна вийти в’язка шоколадна маса з горіхами.
4. Тепер беремо роз’ємну форму, вистеляємо її пекарним папером і приступаємо до формування торта.
5. Акуратно викладаємо шоколадну масу і ущільнюємо її за допомогою ложки, щоб торт не був рихлим, після чого відправляємо його в холодильник на 5-7 хвилин.
6. А в цей час готуємо верхній шар: для цього в каструлі змішуємо вершки з шматочками шоколаду, ставимо цю масу на вогонь. У результаті повинна вийти шоколадна паста, якою потім покриваємо торт зверху.
7. Заключний етап: прикрашаємо тортик подрібненими горіхами.