Цей рецепт шоколадного торта настільки простий, що я печу його майже кожен день. До складу десерту входить невелика кількість інгредієнтів. Ці продукти завжди є під рукою. Таке ласощі — справжня знахідка для поціновувачів шоколаду.
Необхідні компоненти і покроковий рецепт
Для приготування бісквіта використовується:
- Цукровий пісок в кількості 6 столових ложок.
- Масло вершкове (стільки ж).
- Яйця — не менше 5 штук.
- Шість великих ложок молока.
- Борошно пшеничне (стільки ж).
- Розпушувач в кількості 10 м
- Не менш 2 столових ложок порошку какао.
Для сиропу знадобиться:
- Приблизно 250 мл води.
- Цукровий пісок в кількості 5 столових ложок.
До складу шоколадного шару входить:
- Приблизно 500 мл вершків для збивання.
- Шоколад в кількості 300 гр.
Яйця розтирають з цукровим піском за допомогою блендера. Потім в отриману масу додають інші інгредієнти, які входять до складу тесту. Розтирають продукти до появи однорідної маси.
Тісто поміщають в посудину для випічки.
Готують в духовці, розігрітій до 180 градусів, двадцять хвилин. Потім бісквіт виймають і охолоджують.
Для сиропу цукровий пісок розчиняють у воді. Проварюють масу приблизно 10 хвилин до однорідності. Потім виливають сироп на поверхню тесту.
Для глазурі шоколад слід розтопити. З’єднати отриману масу з вершками. Розтерти до однорідності.
Рівномірно покрити поверхню десерту глазур’ю.
Потім торт слід остудити. І прибрати в холодильну камеру на дві години.