Ніжний бісквіт з оригінальним маковим смаком, заварний крем, збагачений шматочками мандаринових часточок і верхівка, замішана на збитих вершках і обрізаннях коржів, створили смачну і казково красиву композицію. І, звичайно ж, прикрашений різдвяний торт атрибутами новорічного свята.
Складові:
- Борошно — 130 г.
- Мак — 100 г.
- Цукор — 130 г.
- Яйця — 4 шт.
- Дуже гаряча вода — 40 мл.
- Соняшникова олія — 30 мл.
- Сіль — 1 щіпка.
- Розпушувач — 6 м
Для наповнення:
- Мандарини — 400 г (очищених повинно вийти 200 г) + 1 шт. для прикрас.
- Вершки 33% — 400 мл.
- Молоко — 250 мл.
- Яйце — 1 шт.
- Борошно — 40 м
- Цукор — 75 г.
- Вершкове масло — 50 г.
- Пудра цукрова — 40 г.
Приготування:
Невеликими порціями перемолоти мак в кавомолці.
З’єднати його з борошном, розпушувачем.
Підсолені яйця збивати тривалий час до утворення легкої повітряної маси, поступово додаючи цукор.
У 3-4 прийома додати в пінний складу борошняну суміш, акуратно перемішуючи склад складаються рухами.
В кінці підмішування соняшникова олію.
І сильно гарячу воду.
Вилити бісквіт в прокладену папером форму.
При 180 градусах без конвекції корж спечеться приблизно за 40 хвилин.
Після охолодження відразу зрізати піднялася шапочку, а потім розділити бісквіт на 2 однакові висоти.
Для наповнення змішати яйце з половиною зазначеного цукру і борошном. Додати ложку молока. Все розбити віночком.
Доведене до кипіння молоко з цукром, що залишився влити потихеньку в підготовлену суміш для загущення.
Отриманий склад перелити назад в ківш і, безперервно працюючи віночком, довести крем до загустіння.
Заварний крем перекласти в миску і втерти в нього вершкове масло. Затягнути заготовники плівкою в контакт з поверхнею і остудити.
Мандарини очистити від плівок, відкласти кілька часточок для прикраси, а решта розрізати на 2-3 частини.
У одного з коржів вирізати середину, залишивши неширокий бортик. Вирізану частину подрібнити ножем на кубики.
У зрізаною верхівці вирубати зірки, а залишки подрібнити.
Покрити нижній корж заварним кремом, бісквітне кільце укласти зверху.
У залишився крем додати шматочки мандарин і заповнити цим простір усередині кільця.
Обжать заготовку кільцем.
Збити вершки з пудрою.
Перемішати їх з шматочками бісквіту.
Викласти масу невисокою гіркою, формуючи III-й корж.
Прикрасити верх бісквітними зірками і мандариновими часточками.
Після того, як різдвяний торт постоїть пару годин в холодильнику, з нього можна зняти формувальне кільце, посипати злегка верх цукровою пудрою і зняти першу пробу!
Смачного!