Різдвяний маковий торт з мандаринами

Різдвяний маковий торт з мандаринами - рецепт приготування Торти

Ніжний бісквіт з оригінальним маковим смаком, заварний крем, збагачений шматочками мандаринових часточок і верхівка, замішана на збитих вершках і обрізаннях коржів, створили смачну і казково красиву композицію. І, звичайно ж, прикрашений різдвяний торт атрибутами новорічного свята.

Складові:

  • Борошно — 130 г.
  • Мак — 100 г.
  • Цукор — 130 г.
  • Яйця — 4 шт.
  • Дуже гаряча вода — 40 мл.
  • Соняшникова олія — 30 мл.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Розпушувач — 6 м

Для наповнення:

  • Мандарини — 400 г (очищених повинно вийти 200 г) + 1 шт. для прикрас.
  • Вершки 33% — 400 мл.
  • Молоко — 250 мл.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 40 м
  • Цукор — 75 г.
  • Вершкове масло — 50 г.
  • Пудра цукрова — 40 г.

Приготування:

Невеликими порціями перемолоти мак в кавомолці.

З’єднати його з борошном, розпушувачем.

Підсолені яйця збивати тривалий час до утворення легкої повітряної маси, поступово додаючи цукор.

У 3-4 прийома додати в пінний складу борошняну суміш, акуратно перемішуючи склад складаються рухами.

В кінці підмішування соняшникова олію.

І сильно гарячу воду.

Вилити бісквіт в прокладену папером форму.

При 180 градусах без конвекції корж спечеться приблизно за 40 хвилин.

Після охолодження відразу зрізати піднялася шапочку, а потім розділити бісквіт на 2 однакові висоти.

Для наповнення змішати яйце з половиною зазначеного цукру і борошном. Додати ложку молока. Все розбити віночком.

Доведене до кипіння молоко з цукром, що залишився влити потихеньку в підготовлену суміш для загущення.

Отриманий склад перелити назад в ківш і, безперервно працюючи віночком, довести крем до загустіння.

Заварний крем перекласти в миску і втерти в нього вершкове масло. Затягнути заготовники плівкою в контакт з поверхнею і остудити.

Мандарини очистити від плівок, відкласти кілька часточок для прикраси, а решта розрізати на 2-3 частини.

У одного з коржів вирізати середину, залишивши неширокий бортик. Вирізану частину подрібнити ножем на кубики.

У зрізаною верхівці вирубати зірки, а залишки подрібнити.

Покрити нижній корж заварним кремом, бісквітне кільце укласти зверху.

У залишився крем додати шматочки мандарин і заповнити цим простір усередині кільця.

Обжать заготовку кільцем.

Збити вершки з пудрою.

Перемішати їх з шматочками бісквіту.

Викласти масу невисокою гіркою, формуючи III-й корж.

Прикрасити верх бісквітними зірками і мандариновими часточками.

Після того, як різдвяний торт постоїть пару годин в холодильнику, з нього можна зняти формувальне кільце, посипати злегка верх цукровою пудрою і зняти першу пробу!

Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий