Пробувала багато тортів з печива, але з арахісом і шаром пудингу — мій найулюбленіший

Торти

Є дуже багато варіантів десертів, які не потрібно випікати. Мені дуже подобається торт з печива, горіхів і пудингу. Готується він швидко, а смак виходить дуже ніжним. Давайте спробуємо його приготувати.

Нам знадобиться

  • Печиво — 250-300 грамів.
  • Горіхи — стакан. Можна взяти арахіс або волоські.

Для крему

  • Шоколад білий — плитка.
  • Молоко — три склянки.
  • Вершкове масло — половина пачки.
  • Пшеничне борошно — п’ять столових ложок без гірки.
  • Шоколад темний — плитка.
  • Яйця курячі — три штуки.
  • Цукровий пісок — один стакан.

Для прикрас

  • Шоколад темний — дві столові ложки.
  • Горіхи подрібнені — половина склянки.

Для глазурі

  • Шоколад темний — одна плитка.
  • Вершкове масло — дві столові ложки.

Рецепт приготування

Беремо глибоку тарілку і висипаємо в неї борошно. Додаємо половину кількості молока і ретельно розмішуємо масу. В окрему тарілку розбиваємо яйця і висипаємо цукор. Ретельно збиваємо. Вливаємо молочно-борошняну суміш. Перемішуємо. Виливаємо в каструлю. Ставимо на плиту на середній вогонь. Вливаємо залишки молока. Варимо масу при безперервному помішуванні до загусання.

Додаємо вершкове масло. Прибираємо пудинг з плити.

Беремо дві ємності. В одну розламуємо білий шоколад, в іншу — темний. Половину суміші виливаємо в першу ємність, половину в другу.

Ретельно перемішуємо отримані маси. Беремо форму для випікання, застеляємо пергаментним папером. Викладаємо на дно печиво.

Промащуємо темним кремом. Горіхи обсмажуємо на сковороді, а потім подрібнюємо в блендері. Викладаємо їх зверху на крем.

Знову накладаємо шар темного крему. Далі шар печива.

Знову темний крем. Знову посипаємо подрібненими горіхами.

Кладемо білий крем, а потім шар печива.

Знову — білий крем. Посипаємо горіхами. Кладемо печиво.

Тепер займемося глазур’ю. Шоколад темний ламаємо, кладемо в глибоку тарілку і додаємо масло. Розтопимо в мікрохвильовій печі. Виливаємо отриману суміш на печиво, а зверху посипаємо горіхами. Прибираємо в холодне місце.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий