Практично на кожне свято я готую кремовий торт без випічки. Ділюся покроковим рецептом

Торти

Цей ніжний приємний десерт просто тане в роті. Торт не вимагає випічки. Його приготування відрізняється простотою. Слід тільки почекати, коли застигне крем. Частування можна подавати без жодних добавок. Але я люблю поєднувати його смак зі смаком ягід: полуниці, малини, чорниці і т. д. Рецепт нескладний.

Складові

Для коржа я використовую:

  • печиво (шоколадне) — 300 грам;
  • масло (вершкове) — 120 грам;
  • молоко — 1-2 ст. л.

Для крему знадобляться:

  • сметана — 400 грам;
  • яйця — 2 шт .;
  • цукрова пудра — 150 грам;
  • 50 г борошна;
  • цукор ванільний — 10 грам;
  • масло вершкове (розм’якшене) — 100 грам.

З цього переліку продуктів вийде торт з параметрами:

  • висота — 6 см;
  • вага — 1260 грам;
  • діаметр — 18 см.

Як приготувати?

У каструлі з товстим дном змішую борошно з цукровою пудрою.

Додаю яйця. Перемішую до однорідності маси.

Потім додаю сметану. Добре перемішую.

Нагріваю крем на несильному вогні при постійному помішуванні. Як тільки він загусне, вогонь зменшую.

Варю крем протягом однієї-двох хвилин. Суміш повинна отримати консистенцію, що нагадує пудинг.

Розміщую каструлю в таз, куди попередньо наливаю холодної води. При постійному помішуванні охолоджують до кімнатної температури. Потім накриваю поліетиленовою плівкою — вона повинна безпосередньо стикатися з поверхнею крему. Відставляю в сторону.

Подрібнюю печиво в блендері або за допомогою качалки. Викладаю масу у містку миску.

Додаю розтоплене масло. Ретельно перемішую. Отримана маса при натисканні повинна зберігати форму. В іншому випадку слід додати молоко.

Поділяю масу на дві частини: одну третину для декору і дві третини для коржа.

Розміщую кільце (d = 18 см), вистелене листом фольги, на тарілку. Рівномірно розподіляю всередині кільця масу з печива, злегка розподіливши по стінках. Добре притискаю за допомогою ложки і склянки.

Продовжую приготування крему: розм’якшене масло і ванільний цукор збиваю за допомогою міксера на великій швидкості протягом трьох-чотирьох хвилин до перетворення їх в пишний білястий склад.

Збиваю міксером приготований раніше крем для збільшення його пишності.

Потім поступово (в два прийоми) додаю крем в масло (збите), постійно перемішуючи до однорідності маси (на високій швидкості).

Викладаю крем на основу з печива. Розподіляю його якомога більш рівномірно.

Поверхня посипаю частиною залишеного печива.

Накриваю торт поліетиленовою плівкою і відправляю в холодильник на п’ять-шість годин (краще на ніч). Потім знімаю кільце. Ріжу торт на шматки і подаю.

Приємного чаювання!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий