Повітряно – горіховий торт Політ! Один з найсмачніших і популярних

Торти

Торт з повітряних горіхових бісквітів з заварним кремом, можна зробити на свято або просто, щоб побалувати свою сім’ю.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • білок, 5 шт;
  • цукор, 300 г;
  • горіхи, 125 г;
  • ванільний цукор за смаком;
  • сіль.

Для приготування крему необхідно :

  • молоко, 120 мл;
  • жовток, 2 шт;
  • цукор, 180 г;
  • коньяк, 1 ст.л;
  • масло вершкове, 220 г.

Процес приготування

Горіхи подрібнюємо на шматочки.

Білок з дрібкою солі збиваємо до густої піни.

Частинами вводимо цукор і збиваємо масу до повного розчинення цукру. Повинна вийти стійка і густа маса.

Всипаємо горіхи і вимішуємо лопаткою.

Деко застилаємо пергаментом і ставимо кільця від форми і викладаємо частину тіста, розрівнюємо.

Знімаємо кільце акуратно і прибираємо його. Також робимо і другий корж.

Із залишків видавлюємо зефірки для декору торта і також їх випікаємо.

Випікаємо при 100 градусах близько 2 – 2.5 години.

Вершкове масло розм’якшуємо.

Жовтки змішуємо з молоком і цукром, розмішуємо і варимо на невеликому вогні, перемішуючи до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо пару хвилин до густоти. Охолоджуємо.

Порада: для однорідності крему процідіть його через сито.

Коли охолоне, змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом, збитим до пишності.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.

Невелику частину крему змішуємо з какао і прикрашаємо таким кремом торт зверху.

Виставляємо безе на торт і залишками, подрібненими з горіхами, обсипаємо торт.

Відправляємо торт в холодильник на кілька годин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий