Пишні оладки з манкою на кефірі

Млинці та оладки

Манка — універсальна крупа. З неї можна пекти пироги, готувати каші, а ще робити просто чарівні за смаком оладки. Спробуйте і ви не зможете відірватися від пишних оладок з манки.

Інгредієнти

  • манна крупа — 2 ст. л.
  • кефір (1%) — 160 мл
  • яйця — 1 шт
  • борошно — 120 г
  • цукор — 2 ст. л.
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • соняшникова олія — 3 ст. л.

Кроки

Кефір підігріваємо на водяній бані або повільному вогні. У теплий кефір додаємо цукор і розпушувач. Кефір не повинен бути гарячим, а трохи тепліше, ніж температура в кімнаті.

У кефір додаємо манну крупу і даємо 10 хвилин постояти, щоб манка набухла.

Розбиваємо яйце.

Додаємо просіяне борошно і перемішуємо.

Тісто виходить досить густим і тягучим. Відразу приступаємо до смаження оладок.

Готуємо звичайним способом — обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.

Оладки на кефірі з манною крупою виходять відмінними: пишними, солодкуватими і дуже смачними. Рекомендуємо подавати до столу такі оладки зі сметаною або будь-яким ягідним соусом. Для сніданку оладки — ідеальний варіант під чашечку чаю або кави. Спробуйте і ви приготувати!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий