Манка — універсальна крупа. З неї можна пекти пироги, готувати каші, а ще робити просто чарівні за смаком оладки. Спробуйте і ви не зможете відірватися від пишних оладок з манки.
Інгредієнти
- манна крупа — 2 ст. л.
- кефір (1%) — 160 мл
- яйця — 1 шт
- борошно — 120 г
- цукор — 2 ст. л.
- розпушувач — 1 ч. л.
- соняшникова олія — 3 ст. л.
Кроки
Кефір підігріваємо на водяній бані або повільному вогні. У теплий кефір додаємо цукор і розпушувач. Кефір не повинен бути гарячим, а трохи тепліше, ніж температура в кімнаті.
У кефір додаємо манну крупу і даємо 10 хвилин постояти, щоб манка набухла.
Розбиваємо яйце.
Додаємо просіяне борошно і перемішуємо.
Тісто виходить досить густим і тягучим. Відразу приступаємо до смаження оладок.
Готуємо звичайним способом — обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
Оладки на кефірі з манною крупою виходять відмінними: пишними, солодкуватими і дуже смачними. Рекомендуємо подавати до столу такі оладки зі сметаною або будь-яким ягідним соусом. Для сніданку оладки — ідеальний варіант під чашечку чаю або кави. Спробуйте і ви приготувати!