Оладки на кефірі пишні як пух, покроковий рецепт

Млинці та оладки

Оладки на кефірі пишні як пух за покроковим рецептом, готуються дуже швидко, оладки ніжні і повітряні.

Інгредієнти

  • Яйце — 1 штука
  • Борошно — 240 грам
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Кефір — 250 мілілітрів
  • Сіль — половина ч. л.
  • Сода — половина ч. л.
  • Олія соняшникова — для смаження
  • Вода — 40 мілілітрів

Як приготувати Оладки на кефірі

1. Наливаємо в каструлю 250 мл. кефіру, додаємо 40 мл. води, мішаємо і ставимо на вогонь, підігріваємо. В іншу ємність розбиваємо 1 яйце, насипаємо одну другу чайну ложку солі, 3 ст. л. цукру, мішаємо, доливаємо заздалегідь підігрітий кефір і розмішуємо до стану піни зверху.

2. Поступово підсипаємо просіяне борошно, ретельно мішаємо, тісто має стати як густа маса, якщо не густа маса, додаємо борошно.

3. Досипаємо соду і знову ретельно перемішуємо, на сковороду виливаємо олію і добре її підігріваємо. Викладаємо тісто на сковороду, формуємо оладки, тісто в процесі смаження мішати заборонено, так як оладки НЕ будуть пишними. Прожарюємо оладки з обох сторін на середньому вогні по 2-3 хв. з кожного боку. Оладки готові.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий