Ні смажити, ні тісто місити не потрібно: сирні конвертики з кабачків

Овочеві другі страви

Равіолі з кабачків — це просто неймовірно смачна страва, яке в моїй родині стало корисною і здоровою альтернативою класичним пельменів. Зазвичай я фарширую їх сиром, а потім подаю з помідорами, базиліком і копченим сиром. У цій статті я розповім про досить простому рецепті, який ви зможете з легкістю повторити.

Необхідні інгредієнти

Щоб створити приголомшливо смачні равіолі з кабачків, я беру наступний набір інгредієнтів:

  • 3 кабачка;
  • 250 мл томатного соусу;
  • 150 мл сиру;
  • 30 грам тертого сиру грана падано;
  • 1 яйце;
  • 50 грам копченого сиру;
  • свіжий базилік;
  • 1 зубець часнику;
  • оливкова олія;
  • сіль;
  • перець;
  • вершкове масло для змащування форми.

Особливості страви

Равіолі з кабачків є аналогом класичних равіолі, які робляться з тіста для пасти. З самих кабачків формується основа, яка потім фарширується сирною начинкою. Оскільки готую я їх в духовці, то вони виходять дуже смачними, ніжними і легкими. Не кажучи вже про те, що вони набагато корисніше магазинних варіантів.

Покрокове приготування

Постарайтеся чітко слідувати рецептурою, яку я вкажу нижче, для того щоб у вас вийшли такі ж смачні сирні равіолі з кабачка, як і у мене:

1. Почніть з приготування томатного соусу. Для цього в каструлю помістіть зубчик часнику, розрізаний навпіл. Вилийте трохи масла і обсмажте часник.
2. Потім викладіть томатне пюре, сіль і перець. Доведіть все до кипіння, накрийте кришкою і Уваров ваш соус до потрібної консистенції.

3. Вимийте кабачки, а потім розріжте їх навпіл в довжину. Використовуючи овочистка або мандоліну, зробіть тонкі смужки з кабачка і відкладіть їх в сторону.
4. В окремій мисці змішайте сир з сиром грана падано, дрібно нарізаним базиліком, яйцем, дрібкою солі і свіжомеленою перцем.
5. Візьміть 4 скибочки цукіні і покладіть їх вертикально на обробну дошку, накладаючи одну смугу на одного. Візьміть ще чотири смужки, однак розкладіть їх горизонтально, утворивши хрест.

6. У центр викладіть столову ложку начинки, а потім складіть кабачок так, щоб вийшов закритий конвертик. Щоб все вийшло правильно, намагайтеся рухатися за годинниковою стрілкою.
7. Повторіть те ж саме і з іншими інгредієнтами.
8. Змастіть форму для випічки, а потім викладіть на дно пару столових ложок томатного соусу. Поверх розмістіть равіолі з кабачків.  Зверху все покрийте залишками томатного соусу і шматочками копченого сиру.

9. Поставте випікатися в духовці не більше ніж на півгодини при 180 градусах.
Вийміть з духовки і подавайте равіолі гарячими, додавши пару листочків базиліка.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий