Незрівнянний пишний медовик з абрикосовим прошарком: великий домашній торт

Торти

Який Новий рік без смачного торта? Ніякий! Щоб не купувати «кота в мішку», краще спекти домашній смачний десерт з перевірених продуктів. Цей бісквіт на меду завжди виходить високим (6 см) і пористим, а варення або джем власного виробництва додають натуральний аромат.

Інгредієнти для великого торта

Для бісквіта:

  • 200 г меду.
  • 5 яєць.
  • 180 г цукру.
  • 280 г борошна.
  • 2 ч. Л. розпушувача.
  • 1 ст. л. олії.

Для крему:

  • 650 г сметани (25-30%).
  • 120 г пудри.
  • 250 г абрикосового варення або джему (або будь-якого).
  • 100 г горіхів волоських.

Приготування

Натуральний мед розігріти в мікрохвильової або на водяній бані (без кип’ятіння).

Яйця збити з цукром до збільшення маси.

Додати мед і олію. Просіяти борошно, розпушувач і перемішати, не збиваючи. У форму (24 см) помістити пергамент. Вилити тісто.

Спекти бісквіт при 180 градусах за 40-45 хвилин (через півгодини накрити верх пергаментом). Готовий виріб охолодити, краще дати йому постояти години 4, в ідеалі — приготувати за день.

Дуже тонко зняти верхівку.

Розрізати на 3 коржі. Сметану збити з 120 г пудри (3 хвилини), абрикосове або інше варення пробити блендером, горіхи подрібнити. По першому коржу розподілити половину варення, потім крем, не забуваючи залишити на боки і верх.

Те ж саме повторити з наступним коржом, верх і боки змастити тільки кремом. Зняту раніше верхівку подрібнити, з’єднати з горішками і обсипати спочатку бічну поверхню.

Потім верх торта.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий