Не знала, що робити із зеленими помідорами, поки не знайшла дивовижний рецепт. Тепер завжди смажу їх в паніровці

Овочеві другі страви

Практично кожен городник стикається з тим, що пора знімати з куща томати, але вони ще зелені. Залишати на гілках не можна, так як плоди вже не достигають, до того ж їх псують різні захворювання. Але і є зелені помідори складно — вони мають специфічний смак. Раніше я солила помідори на зиму, але зараз просто роблю з них оригінальну закуску.

Приготування смачної страви

Щоб отримати закуску з хрусткою скоринкою, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • Чотири зелених томата. Я беру великі.
  • Стакан кукурудзяної муки — чим дрібніше помел, тим краще.
  • Половину чайної ложки гострого перцю.
  • Чайну ложку солі.
  • Два яйця.
  • Соняшникова олія для смаження.

Замість кукурудзяного борошна можна взяти і панірувальні сухарі. Але перший варіант мені більше до смаку.

Для початку потрібно промити томати, обсушити їх і нарізати колами. Перець, сіль і сухарі необхідно ретельно змішати. Окремо збиваємо два яйця. Підготовка закінчена. Тепер кожну скибочку томата потрібно обдурити в яйце, дати стекти зайвої рідини, а після обваляти в сухарях.

Вступаємо так з кожним скибочкою. Гарненько розігріваємо на сковороді олію. Розкладаємо в ній наші заготовки так, щоб вони не торкалися один до одного. Обсмажуємо по дві хвилини з кожного боку — панірування повинна стати золотистої. Подавати найкраще з нарізаними овочами або навіть фруктами.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий