Мій дідусь пропрацював кондитером 40 років. До сих пір в нашій сім’ї люблять його торт, який ми називаємо «Дідусевий»

Торти

Мій дідусь, який пропрацював кондитером 40 років, поділився зі мною рецептом свого фірмового торта. Ми любимо цей десерт і готуємо його на кожне свято. На заключеному етапі ви можете просто покрити торт кремом або попередньо розрізати його на кілька коржів.

Підготовка інгредієнтів

Для торта мені необхідно:

  • 5 яєць;
  • 180 г борошна;
  • 180 г цукрової пудри;
  • ванільний цукор;
  • цедра лимону;
  • 2 ст. л. масла.

Для приготування крему необхідні:

  • півлітра молока;
  • 120 г цукру;
  • 70 г ванільного порошку;
  • ванільний цукор;
  • 250 г вершкового масла.

Процес приготування торта

Жовтки слід розтерти з половиною цукру і ванільним цукром, а також двома столовими ложками води, додавши туди цедру лимона. Після того як білки будуть з’єднані з цукром, у велику миску необхідно покласти суміш з яєчних жовтків і змішати їх з яєчними білками. Після цього до суміші додається борошно, цедра і 2 столові ложки масла.

Приготування крему

Молоко, цукор, масло і ванільний порошок з ванільним цукром необхідно довести до кипіння і дозволити загуснути, а потім залишити до охолодження. Тепер можна переходити до випікання торта. Для цього готується форма потрібного діаметру, а потім змащується або покривається пергаментним папером. Я люблю саме останній спосіб приготування тортів, так як у мене не виникає страху в тому, що тісто може прилипнути, крім того, форму не доводиться мити.

Після того як остання буде застелена, можна виливати тісто. Воно випікається в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці протягом півгодини або 45 хвилин. У випадку з вашої духовкою часу може знадобитися менше або більше. Перевірити готовність коржа можна, проткнувши його зубочисткою або дерев’яною паличкою. Якщо вона виявиться сухою, корж готовий до того, щоб його можна було б вийняти. Він залишається на деякий час до охолодження, а потім можна вивільнити майбутній торт з форми. На заключеному етапі він прикрашається кремом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий