Макове-сирний торт на пісочному тісті виходить дуже смачним, ніжним і соковитим. Він виділяє тонкий аромат мигдалю і ванілі. Особливо апетитно ці ласощі виглядає після розрізання: біла сирна маса контрастує з чорним маковим шаром. Приготувати цей десерт не складно. Його рецептом ми поділимося далі.
Необхідні продукти
Для створення нижнього коржа вам знадобляться:
- борошно — стакан;
- розм’якшене вершкове масло — півсклянки;
- жовток 1 яйця;
- вершки — пара чайних ложок;
- цукрова пудра — чверть склянки;
- розпушувач — третина чайної ложки.
Для приготування сирної маси візьміть наступні інгредієнти:
- сир — 1 кг;
- цукор — три чверті склянки;
- сметана — 5 столових ложок;
- яйця — 4 штуки;
- картопляний крохмаль — 1,5 ст. л .;
- екстракт ванілі — пара чайних ложок.
Щоб приготувати макову масу, вам буде потрібно:
- яйця — 5 штук;
- готова макова начинка для рулетів — 850 г;
- подрібнена цедра половинки лимона;
- мигдальний ароматизатор — 2-3 краплі;
Для прикраси десерту підготуйте:
- молочний шоколад — 80 г;
- цукрова посипка «Золоті зірки».
Підготуйте міксер, качалку, пергаментний папір і прямокутну форму розміром 25 х 35 см.
Готуємо нижній корж
Насипте в миску борошно, цукрову пудру і розпушувач. Додайте вершкове масло і порубати його ножом.
Влийте в масу вершки, а потім додайте яєчний жовток і сметану. Замісити тісто. Розкачайте його качалкою так, щоб у вас вийшов прямокутник 25 х 35 см.
Постеліть в формочку пергаментний папір. Покладіть на неї заготовку з тіста. Надішліть форму в холодильник на 40 хвилин.
Встановіть температуру духовки 180 ° С. Дочекайтеся її розігрівання. Надішліть форму з охолодженим тестом в духовку на 15 хвилин. Потім вийміть випічку і відкладіть в сторону.
Робимо сирну масу
Покладіть сир в миску. Додайте картопляний крохмаль, сметану, екстракт ванілі і цукор. Збийте продукти за допомогою міксера, щоб вони з’єдналися.
Потім розбивайте в масу по одному яйцю. Після кожного додавання знову включайте міксер і збивайте суміш.
Готуємо макову масу
Розбийте яйця. Покладіть білки і жовтки в різні миски.
В окремий посуд покладіть готову макову начинку. Додайте жовтки і мигдальний ароматизатор. Перемішуйте міксером приблизно 2-3 хвилини. Киньте в масу цедру лимона. Злегка перемішайте суміш.
Збийте білки міксером до жорсткої піни. Додайте половину білкової маси в макову начинку і перемішайте шпателем. Влийте залишилася піну з білків і змішайте ще раз.
Збираємо і випікаємо
На випечений тісто викладіть половину макової маси. Не прагніть її вирівнювати. Викладайте макову начинку «плямами» і «ляпками».
Зверху вилийте сирну масу.
Викладіть поверх сиру залишок макової начинки.
Розжарити духову шафу до 170 ° С. Випікайте виріб 70 хвилин. Потім остудить до кімнатної температури і покладіть в холодильник на всю ніч.
Оформляємо ласощі
Розламайте плитку молочного шоколаду. Розтопіть її в мікрохвильовці або на паровій бані. Налийте розплавлений шоколад на поверхню торта, створюючи тонкі смужки. Потім прикрасьте десерт цукровою посипкою в формі зірочок.
Смачний і гарний торт готовий до подачі на стіл!