Макове-сирний торт на пісочному тісті з ароматом ванілі і мигдалю: рецепт

Торти

Макове-сирний торт на пісочному тісті виходить дуже смачним, ніжним і соковитим. Він виділяє тонкий аромат мигдалю і ванілі. Особливо апетитно ці ласощі виглядає після розрізання: біла сирна маса контрастує з чорним маковим шаром. Приготувати цей десерт не складно. Його рецептом ми поділимося далі.

Необхідні продукти

Для створення нижнього коржа вам знадобляться:

  • борошно — стакан;
  • розм’якшене вершкове масло — півсклянки;
  • жовток 1 яйця;
  • вершки — пара чайних ложок;
  • цукрова пудра — чверть склянки;
  • розпушувач — третина чайної ложки.

Для приготування сирної маси візьміть наступні інгредієнти:

  • сир — 1 кг;
  • цукор — три чверті склянки;
  • сметана — 5 столових ложок;
  • яйця — 4 штуки;
  • картопляний крохмаль — 1,5 ст. л .;
  • екстракт ванілі — пара чайних ложок.

Щоб приготувати макову масу, вам буде потрібно:

  • яйця — 5 штук;
  • готова макова начинка для рулетів — 850 г;
  • подрібнена цедра половинки лимона;
  • мигдальний ароматизатор — 2-3 краплі;

Для прикраси десерту підготуйте:

  • молочний шоколад — 80 г;
  • цукрова посипка «Золоті зірки».

Підготуйте міксер, качалку, пергаментний папір і прямокутну форму розміром 25 х 35 см.

Готуємо нижній корж

Насипте в миску борошно, цукрову пудру і розпушувач. Додайте вершкове масло і порубати його ножом.

Влийте в масу вершки, а потім додайте яєчний жовток і сметану. Замісити тісто. Розкачайте його качалкою так, щоб у вас вийшов прямокутник 25 х 35 см.

Постеліть в формочку пергаментний папір. Покладіть на неї заготовку з тіста. Надішліть форму в холодильник на 40 хвилин.

Встановіть температуру духовки 180 ° С. Дочекайтеся її розігрівання. Надішліть форму з охолодженим тестом в духовку на 15 хвилин. Потім вийміть випічку і відкладіть в сторону.

Робимо сирну масу

Покладіть сир в миску. Додайте картопляний крохмаль, сметану, екстракт ванілі і цукор. Збийте продукти за допомогою міксера, щоб вони з’єдналися.

Потім розбивайте в масу по одному яйцю. Після кожного додавання знову включайте міксер і збивайте суміш.

Готуємо макову масу

Розбийте яйця. Покладіть білки і жовтки в різні миски.

В окремий посуд покладіть готову макову начинку. Додайте жовтки і мигдальний ароматизатор. Перемішуйте міксером приблизно 2-3 хвилини. Киньте в масу цедру лимона. Злегка перемішайте суміш.

Збийте білки міксером до жорсткої піни. Додайте половину білкової маси в макову начинку і перемішайте шпателем. Влийте залишилася піну з білків і змішайте ще раз.

Збираємо і випікаємо

На випечений тісто викладіть половину макової маси. Не прагніть її вирівнювати. Викладайте макову начинку «плямами» і «ляпками».

Зверху вилийте сирну масу.

Викладіть поверх сиру залишок макової начинки.

Розжарити духову шафу до 170 ° С. Випікайте виріб 70 хвилин. Потім остудить до кімнатної температури і покладіть в холодильник на всю ніч.

Оформляємо ласощі

Розламайте плитку молочного шоколаду. Розтопіть її в мікрохвильовці або на паровій бані. Налийте розплавлений шоколад на поверхню торта, створюючи тонкі смужки. Потім прикрасьте десерт цукровою посипкою в формі зірочок.

Смачний і гарний торт готовий до подачі на стіл!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий