Квашену капусту вирішили не їсти відразу, а засмажили на сковороді. У підсумку вийшло набагато соковитіше звичайної тушкованої капусти

Квашена капуста зазвичай подається в сирому вигляді як закуска, але якщо її посмажити на сковороді, вона тільки виграє. При смаженні капуста залишається соковитою і зберігає свій приємний солоний смак — багатьом такий формат готування подобається набагато більше, ніж приїлися свіжа тушкована капуста, яку часто недолюблюють за прісність.

Головний секрет насиченого смаку в квашеної смаженої капусти — жарка на салі або смальці. Жир дає приємний м’ясний смак, а якщо його доповнити невеликою кількістю цибулі-шалот, то капуста виходить такий, що зупинитися неможливо.

Кидаємо на сковороду приблизно 80 грамів подрібненого сала або смальцю, додаємо трохи оливкової олії і чекаємо, поки жир розтане. Як тільки це сталося, додаємо цибулю і смажимо до золотистої скоринки.

Пора додавати капусту. Її бажано трохи віджати, оскільки в ній дуже багато рідини.

Але сік все одно залишиться, тому перемішуємо капусту з жиром і цибулею і додаємо вогонь, щоб надлишки вологи швидше випарується.

Разом з бульйоном додаємо спеції — зазвичай перцю досить. Чекаємо приблизно 20 хвилин і капуста готова. Переконайтеся, що в ній майже не залишилося води, але і пересушувати не варто.

Готова капуста в ідеалі подається як другий гарнір до пюре і м’яса, але може бути і самостійною стравою. Для цього в неї можна додати трохи м’ясної складової — наприклад, нарізати пару варених сосисок.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий