Краще звичайних млинців тільки фаршировані сиром і овочами: рецепт

Овочеві другі страви

Пропоную познайомитися з рецептом приготування пікантних млинчиків. Смак цього частування з овочевим сиром абсолютно божественне! Мої домашні готові їх їсти щодня. Страву можна готувати як для сніданку, так для обіду або вечері. Вам воно теж має сподобатися. Приступимо!

Інгредієнти для тіста

Для приготування шести порцій млинців я використовую:

  • Яйця — 1 шт.
  • Молоко — дві склянки.
  • Воду — півсклянки.
  • Борошно — один стакан.
  • Масло (несолоне) — дві столові ложки.
  • Сіль за смаком.

Варіант без яєць

Млинці можна посмажити і без яєць. Цей варіант стане в нагоді тим, хто сидить на дієті.

Для приготування тіста знадобляться:

  • Молоко — півсклянки.
  • Вода — три чверті склянки.
  • Сода харчова — чверть чайної ложки.
  • Борошно — один стакан.
  • Масло вершкове — три столові ложки.
  • Сіль — одна щіпка.

Інгредієнти для начинки

Для приготування начинки я використовую:

  • Цибуля — 1 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник (подрібнений) — одну столову ложку.
  • Перець чилі (зелений) — 2-3 шт.
  • Кмин — одну чайну ложку.
  • Куркуму — одну чверть чайної ложки.
  • Сир — один стакан.
  • Сир чеддер — півсклянки.
  • Сік лайма -одна столову ложку.
  • Гострий соус чилі — дві чайні ложки.
  • Коріандр — дві столові ложки.
  • Сіль — одну чверть чайної ложки.
  • Олія — три столові ложки.

Замішуємо млинцеве тісто

У мисці збиваю одне яйце, розмішую з молоком, водою (півсклянки), борошном, олію і сіллю. Перемішую до однорідності. Якщо ви хочете приготувати млинці без яєць, на цьому етапі слід змішати інгредієнти для тіста без яєць.

Готуємо млинці

У велику сковороду з антипригарним покриттям наливаю олію (кілька крапель). Нагріваю його на середньому вогні.

Наливаю в сковороду тісто (використовую при цьому ополоник). Обсяг разових порцій тіста повинен складати близько двох-трьох столових ложок.

Перемішую тісто в сковороді або повертаю сковороду таким чином, щоб тісто рівномірно покрило її поверхню. Готую протягом однієї хвилини. Після того як тісто злегка підніметься, перевертаю млинець на іншу сторону і обсмажую ще близько півхвилини.

Перекладаю млинець на тарілку. Перед заповненням його начинкою він повинен охолонути. Повторюю те ж саме з усім рештою тестом. В результаті повинно вийти близько шести-семи млинців середньої величини.

Готуємо овочі для начинки

Спочатку обсмажую часник. У великій сковороді розігріваю невелика кількість масла (кілька крапель) і додаю подрібнений часник (одну столову ложку). Смажу до появи апетитного аромату і рум’янцю овочах.

Додаю одну цибулину (подрібнену) і перець чилі. Обсмажую цибулю протягом декількох хвилин. В результаті овоч повинен стати м’яким і прозорим.

Додаю подрібнений болгарський перець, терту моркву, порошок куркуми і тмину.

Солю і збільшую вогонь до середньо-інтенсивного. Готую в продовження однієї хвилини.

Додаю сир, сік лайма і подрібнене листя коріандру. Перемішую і готую ще протягом хвилини. Знімаю з вогню.

Додаю тертий сир чеддер і червоний соус чилі. Добре перемішую.

Остуджують суміш.

Начиняємо млинці

Я викладаю ложкою начинку в середину кожного млинчика і складаю їх конвертиком. Заповнюю начинкою все млинці по черзі.

Обсмажуємо

Під місткою сковороді з антипригарним покриттям розігріваю масло (приблизно дві столові ложки). Обсмажую млинці з двох сторін. В результаті їх поверхня повинна стати золотистої, з хрусткою скоринкою. Блюдо відрізняється чудовим смаком. Подаю млинці гарячими.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий