Торт «Дюймовочка» — це поєднання какао—бісквіта, чизкейка, полуниці і пудинговлї маси. Приготуйте його хоча б за один день до подачі до столу. Тоді він виходить особливо смачним. Готувати цей торт порівняно довго, але чудовий смак того вартий.
Склад
Для бісквіта:
- 8 яєць;
- 200 грамів цукру;
- 180 грамів борошна;
- 4 ст. л. какао;
- 2 ч. ложки розпушувача.
Сирна прошарку:
- 600 грамів домашнього сиру (подрібненого до ніжної консистенції без грудочок);
- 3/4 склянки цукрового піску;
- 5 яєць;
- 1 пачка порошку для пудингу;
- 110 г м’якого вершкового масла.
Пудингова маса:
- 500 мл молока;
- 75 грамів цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 10 грамів картопляного борошна;
- 1 пачка порошку для пудингу;
- 200 грамів вершкового масла.
Полуничний шар:
- близько 500 г полуниці;
- 2 полуничних желе;
- 500 мл кип’ятку.
Додатково:
- 1/2 склянки кип’яченої води з додаванням соку 1/2 лимона;
- для прикраси — печиво з високим вмістом какао.
Також знадобиться форма розміром 25×36 см.
Приготування крок за кроком
Збити яєчні білки до однорідного стану. Збиваючи, додати порціями цукор і по одному жовтки.
Всипати борошно, просіяне з какао і розпушувачем. Все перемішати і викласти масу в форму, застелену пергаментним папером. Поставити в розігріту до 170 градусів Цельсія духовку на 25-30 хвилин.
Остиглий бісквіт розрізати на два коржі і змочити водою, змішаної з лимонним соком.
Для приготування чізкейку (сирного шару) потрібно вершкове масло натерти з цукром і яйцями. Поступово додати білий сир, порошок для пудингу і акуратно перемішати.
Форму для бісквіта застелити пергаментним папером, змастити вершковим маслом, акуратно влити сирну масу. Випікати близько 35 хвилин, поки чізкейк не стане твердим і злегка золотистим.
Тепер потрібно приготувати пудингову масу. Закип’ятити 1 склянку молока з цукром і ванільним цукром. Час, що залишився молоко змішати з картопляним борошном і сухим порошком для пудингу. Залити суспензію киплячим молоком, зварити пудинг і дати охолонути. Розтерти масло до утворення пишності і поступово ложкою додати порошок для пудингу.
Збірка торта
Перший бісквітний корж змастити половиною пудингової маси і накрити приготованим чізкейком.
Полуничне желе розчинити в 500 мл кип’ятку і відставити. Нарізану четвертинками полуницю викласти на чізкейк і полити застигаючим желе.
Покрити полуницю і желе другим бісквітним коржом, змастити залишками пудингової маси і посипати подрібненим печивом.
Залишити десерт на ніч в холодильнику.
Розрізати торт на порційні шматочки. Подавати охолодженим.