Какао-бісквіт, ніжний пудинг і полуниця — все це є в моєму торті «Дюймовочка»

Торти

Торт «Дюймовочка» це поєднання какаобісквіта, чизкейка, полуниці і пудинговлї маси. Приготуйте його хоча б за один день до подачі до столу. Тоді він виходить особливо смачним. Готувати цей торт порівняно довго, але чудовий смак того вартий.

Склад

Для бісквіта:

  • 8 яєць;
  • 200 грамів цукру;
  • 180 грамів борошна;
  • 4 ст. л. какао;
  • 2 ч. ложки розпушувача.

Сирна прошарку:

  • 600 грамів домашнього сиру (подрібненого до ніжної консистенції без грудочок);
  • 3/4 склянки цукрового піску;
  • 5 яєць;
  • 1 пачка порошку для пудингу;
  • 110 г м’якого вершкового масла.

Пудингова маса:

  • 500 мл молока;
  • 75 грамів цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 10 грамів картопляного борошна;
  • 1 пачка порошку для пудингу;
  • 200 грамів вершкового масла.

Полуничний шар:

  • близько 500 г полуниці;
  • 2 полуничних желе;
  • 500 мл кип’ятку.

Додатково:

  • 1/2 склянки кип’яченої води з додаванням соку 1/2 лимона;
  • для прикраси — печиво з високим вмістом какао.

Також знадобиться форма розміром 25×36 см.

Приготування крок за кроком

Збити яєчні білки до однорідного стану. Збиваючи, додати порціями цукор і по одному жовтки.

Всипати борошно, просіяне з какао і розпушувачем. Все перемішати і викласти масу в форму, застелену пергаментним папером. Поставити в розігріту до 170 градусів Цельсія духовку на 25-30 хвилин.

Остиглий бісквіт розрізати на два коржі і змочити водою, змішаної з лимонним соком.

Для приготування чізкейку (сирного шару) потрібно вершкове масло натерти з цукром і яйцями. Поступово додати білий сир, порошок для пудингу і акуратно перемішати.

Форму для бісквіта застелити пергаментним папером, змастити вершковим маслом, акуратно влити сирну масу. Випікати близько 35 хвилин, поки чізкейк не стане твердим і злегка золотистим.

Тепер потрібно приготувати пудингову масу. Закип’ятити 1 склянку молока з цукром і ванільним цукром. Час, що залишився молоко змішати з картопляним борошном і сухим порошком для пудингу. Залити суспензію киплячим молоком, зварити пудинг і дати охолонути. Розтерти масло до утворення пишності і поступово ложкою додати порошок для пудингу.

Збірка торта

Перший бісквітний корж змастити половиною пудингової маси і накрити приготованим чізкейком.

Полуничне желе розчинити в 500 мл кип’ятку і відставити. Нарізану четвертинками полуницю викласти на чізкейк і полити застигаючим желе.

Покрити полуницю і желе другим бісквітним коржом, змастити залишками пудингової маси і посипати подрібненим печивом.

Залишити десерт на ніч в холодильнику.

Розрізати торт на порційні шматочки. Подавати охолодженим.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий