Кабачки і манка. Роблю ароматну страву в духовці — котлетки з кабачків з тертим сиром

Овочеві другі страви

Кабачок — це досить універсальний, на мій погляд, продукт. Він дуже корисний, а його власний смак нейтральний, так що він ідеально поєднується з величезним безліччю продуктів. У цій статті я хочу розповісти про те, як можна приготувати приголомшливі запечені в духовці котлети з тертим сиром, кабачком і манкою. Повірите, ви точно не розчаруєтеся в цьому ситно і поживному страву.

Необхідні інгредієнти

Для створення приголомшливих запечених котлет з овочів я беру такі інгредієнти:

  • 4 великих яйця;
  • 1 кг кабачків;
  • 200-300 грам тертого сиру;
  • 200 мл кислої сметани;
  • півтори склянки олії;
  • 200 грам манної крупи;
  • трохи борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • кілька гілочок петрушки.

Покрокове приготування

Зробити такі котлети досить просто. Найголовніше — чітко дотримуйтесь рецептом, який я наведу нижче. У вас точно вийде зробити неймовірно смачне і ситне страву. Спочатку я очищаю кабачки, а потім натираю їх на грубій терці. Кабачки солю і перчу, а потім викладаю в сито, щоб позбутися від зайвої рідини. В окремій мисці я збиваю яйця і сметану. Додаю до них сир, олію, манку, розпушувач.

У мене виходить однорідна в’язка маса. У неї я викладаю підготовлені кабачки, потім все приправляю і додаю борошно з рубаною петрушкою, щоб в результаті вийшов однорідний «овочевий фарш», з якого можна спокійно сформувати невеликі котлети. Утворені котлетки я викладаю на бризнути кулінарним спреєм деко і ставлю випікатися в духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Мені навіть не потрібно їх перевертати — котлетки все одно прекрасно прожаряться і будуть дуже смачними.

Готові котлети я злегка остуджують, а потім подаю на стіл. До них необов’язково додавати гарнір — це цілком самодостатня страва. До речі, смак кабачків в котлетах практично непомітний, так що навіть найбільші прівереди будуть із задоволенням їх є.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий