Якщо вдома є два кабачка, обов’язково спробуйте цей рецепт: овочева запіканка з сиром

Овочеві другі страви

Я дуже люблю кабачки, так що влітку постійно роблю з них різні страви. І особливо подобається мені ввечері є запіканку з них, яка робиться в лічені хвилини, а смак і запах має настільки чудові, що скільки б її не їли мої домочадці, їм все одно буде мало.

Рецепт овочевий запіканки

Щоб приготувати цю дивну закуску, нам знадобляться такі інгредієнти, як:

  • пара кабачків середнього розміру;
  • 3 невеликих помідора;
  • 2 болгарських перцю;
  • 40 грам сметани;
  • столова ложка молока;
  • пара яєць;
  • 60 грам твердого сиру;
  • сіль і перець.

І в першу чергу кабачки миємо, при бажанні чистимо, а потім нарізаємо на кружечки товщиною в 5 мм. Далі з помідорів знімаємо шкірку, з перцю виймаємо зернятка і ріжемо ці овочі тоненькими кружальцями.

Після цього форму для випікання застелити пергаментом або змащуємо соняшниковою олією і викладаємо туди овочі — спочатку підуть кабачки, за ними помідори і перець, а потім знову кабачки і так до тих пір, поки всі овочі не будуть викладені. Потім збиваємо яйця з молоком, солимо їх і перчимо.

Далі верхній шар овочів змащуємо сметаною, зверху на неї виливаємо яєчну суміш, а в кінці посипаємо їх тертим сиром. Ось і все, тепер залишилося поставити форму в розігріту до 180 С  духовку і готувати там запіканку протягом півгодини, після чого її можна тут же подавати до столу в якості головної страви.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий