І чізкейк, і Браун: рецепт ніжного і вологого шоколадного торта з маскарпоне і вишнею

Торти

Цей торт поєднує в собі і чізкейк, і Браун. До складу випічки входить вишня і сир маскарпоне. Десерт виходить вологим, ніжним, з приємною, розсипчастою текстурою. А м’який сирний крем і ягоди додають місту особливої чарівності.

Необхідні продукти

Інгредієнти, що входять до складу тіста, повинні бути кімнатної температури. Для приготування основи використовується:

  • Приблизно 200 г темного шоколаду з високим вмістом какао.
  • Така ж кількість м’якого вершкового масла.
  • Цукровий пісок — не менше 180 м
  • Яйця в кількості 3 штук.
  • Близько 100 г борошна.

Для крему знадобиться:

  • Приблизно 250 г сиру маскарпоне.
  • Така ж кількість м’якого сиру.
  • Близько 80 г цукрового піску.
  • Два яйця.
  • 2 маленьких ложки ванільного цукру.

В якості додаткового інгредієнта використовується 250 г свіжої або розмороженої вишні.

Спосіб приготування ягідного «Брауні-чизкейка»

Шоколад необхідно подрібнити. Покласти в миску і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

В окремій тарілці з’єднати масло з цукровим піском. Розтерти продукти міксером дві-три хвилини. Додати яйця. Збити компоненти міксером ще 3 хвилини. З’єднати з розтопленим шоколадом. Перемішати міксером на середній швидкості до появи маси з однорідною консистенцією. Додати борошно. Розтерти компоненти.

Три чверті тесту викладають на поверхню листа, застеленого пекарської папером. Вирівнюють масу.

Сир маскарпоне з’єднують з сиром в глибокій тарілці. Додають звичайний і ванільний цукор, два яйця.

Розтирають міксером до появи маси з однорідною консистенцією. Готову суміш викладають на поверхню металевого листа.

Накривають залишилися шоколадним тестом.

Посипають ягодами.

Поміщають виріб в духову шафу, розігрітий до температури 170 градусів, на шістдесят хвилин.

Витягають і охолоджують.

Нарізають торт на квадратні скибочки і подають до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий