Готую найсмачнішу і хрустку картоплю: секрет в підготовці овочі

Овочеві другі страви

Я люблю їсти запечена картопля. Але у мене не завжди добре виходить це страва. Воно здається простим лише на перший погляд. Дуже часто шматочки картоплі залишаються сирими всередині і не набувають приємною золотисто-коричневого забарвлення. Одного разу в гостях я спробувала дивовижно смачний запечена картопля. Він був хрустким і апетитно виглядав. Я поцікавилася у господині будинку рецептом. Виявилося, що весь секрет полягає в використанні 4 інгредієнтів і правильній підготовці овоча до запікання.

Складові

Для приготування страви вам знадобиться всього 4 інгредієнта:

  • картопля;
  • сіль;
  • олія;
  • свіжа зелень петрушки.

Бажано використовувати соняшникову олію. На вершковому і тваринному жирі картопля виходить менш смачним.

Готуємо картопля

Очистить картоплю і поріжте її великими шматками. Покладіть овоч в каструлю і залийте водою. Варіть картоплю з сіллю близько 8 хвилин.

Злийте воду разом з шматочками овочів. Потім складіть картопля назад в каструлю і енергійно струшуйте посуд протягом 5 секунд.

Покладіть картоплини на решітку на 15 хвилин, щоб вони висохли.

Запікаємо

Розжарити духовку до + 200 °. Налийте олію на дно жаровні і розігрійте його до високої температури. Викладіть картоплю в гарячий жир. Посипте блюдо сіллю і подрібненою петрушкою. Випікайте 45 хвилин. У вас вийде хрустка картопля з ніжною та м’якою внутрішньою текстурою.

Перед запіканням ви можете додати до картоплі улюблені спеції або розпорошенню кубик курячого бульйону. Це необов’язкові інгредієнти, але вони надають страві додатковий аромат і смак.

Запечена картопля поєднується з багатьма іншими продуктами. Його можна подавати з м’ясом, птицею, салатами і соусами

Як це працює

Попереднє пропарювання з сіллю допомагає розм’якшити картопля. Страва виходить ніжнішим. Коли ви зливаєте воду, струшуєте і обсушують картопля, з овочах йде надлишок вологи. Це допомагає зробити його хрустким.

Дуже важливо випікати картоплю в добре розігрітій олії. Коли суха поверхня овочах стикається з гарячим жиром, картоплини покриваються золотистою скоринкою. Сіль теж витягає з овочах надлишок рідини. Зелень надає картоплі приємний аромат і додатковий свіжий смак.

Висновок

Я пробувала запікати картоплю за цим рецептом. Вперше в житті у мене вийшов ідеальний результат. Картопля був покритий хрусткою скоринкою зовні, а всередині залишався м’яким. При цьому він виділяв ніжний аромат свіжої зелені.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий