Фантастичний торт. Готую на свята, дивую гостей: кілька видів шарів і начинок

Торти

Цей фантастичний торт не має назви. Він не шоколадний, що не горіховий. У ньому багато шарів самих різних смаків, тому він точно сподобається кожному члену вашої родини, всі мої гості завжди в захваті. При цьому готується цей торт досить легко, з цим рецептом впорається навіть новачок.

Перший шар

Для його приготування вам знадобиться збити п’ять курячих яєць, потім додайте в цю ж миску 250 грамів цукру, 100 мілілітрів молока і стільки ж олії. Потім додайте до суміші 250 грам борошна, дві столові ложки какао і ложку розпушувача. Ще раз ретельно все змішайте.

Тісто викладіть на деко і відправите в духовку приблизно на півгодини. Готовність коржа завжди можна перевірити зубочисткою. Остиглий корж розріжте на три частини, дві знадобляться для торта, а третю потрібно буде змішати з «Нутеллою» і зліпити кульки для прикраси.

Другий шар

Розігрійте духовку до двохсот градусів. В цей час збийте чотири яєчних білка з цукром. Потім додайте туди ж три столові ложки заздалегідь подрібненого фундука, столову ложку борошна і всю масу перемішайте.

Надішліть тісто в духовку на п’ятнадцять хвилин і розділіть отриманий корж на дві частини. Охолодить і змастіть корж шоколадної саморобної пастою. Для цього можна розтопити плитку шоколаду з трьома столовими ложками олії і такою ж кількістю молока.

Третій шар

Збийте у великій мисці три яєчні білки з трьома столовими ложками цукру. Додайте до маси три столових ложки борошна і половину столової ложки розпушувача. Випікайте приблизно десять хвилин.

Начинка

Збийте одинадцять жовтків з десятьма столовими ложками цукру. Додайте трохи молока і збивайте, поки маса не стане густою. Що залишився літр молока потрібно довести до кипіння. Помішуйте його, поки воно не почне густіти. Зніміть каструлю з вогню і розділіть на дві частини. В одну додайте шоколад, а в іншу — ванілін. Тепер можна збирати наш торт.

Завершальний етап

Викладіть спочатку темний корж, збризніть його молоком, подрібненим фундуком, викладіть шоколадну начинку, потім покладіть зверху корж з яєчного білка, знову обробіть його зверху молоком або вершками, а також додайте натертий фундук. Наступний етап — це світла начинка з молока і ванільного цукру. Потім знову темний корж, начинка, яєчний корж і знову начинка.

Прикрасити торт ви можете за бажанням. Я зазвичай роблю це за допомогою «Твікс», шоколадних трубочок, горіхів і часточок білого і молочного шоколаду. Ще ви можете приготувати шоколадну глазур. Для цього знадобиться 200 г шоколаду і 250 мл вершків. Нагрійте вершки і додайте до них шоколад. Перемішуйте, поки не отримаєте шоколадну глазур. Викладіть її по краях торта. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий