Досить потіти біля печі, обсмажуючи кабачки, можна за 20 хвилин зробити торт без яєць, борошна та олії

Овочеві другі страви

 

Щоб приготувати смачний кабачковий пиріг знадобиться докласти багато сил і часу. Спочатку доведеться приготувати тісто, потім з нього зробити коржі у вигляді оладок і їх обсмажити. Після такої обробки в кабачках залишиться 0% корисних компонентів.

А якщо при приготуванні ще додати майонезу, то з кабачковим пирогом можна вжити велику кількість калорій, які точно не підуть на користь фігурі і організму в цілому.

У цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати кабачковий пиріг, щоб він був смачним, але в той же час не був жирною бомбою уповільненої дії. У цьому рецепті кабачкової торта, вам не доведеться смажити кабачки і використовувати майонез або будь-який інший жирний соус.

Також не треба борошна, соди і навіть яєць. Цей торт з кабачків вийде максимально здоровим і корисним. Можна не переживати, що з’ївши шматочок цього торта ви набере у вазі.

Рецепт торту

Щоб торт вийшов справді смачним, бажано вибрати кабачки молоденькі, у яких шкірка м’яка і насіння практично немає. За бажанням між шарами можна додати томати, зелень або навіть баклажани.

Інгредієнти для торта з кабачків

  • Кабачки – 3 штуки
  • Сметана – 200 грам
  • М’який сир або бринза – 200 грам
  • Зелень – кріп, рукола
  • Часник – 1 зубчик середнього розміру
  • Спеції та сіль за смаком

Етапи приготування торта з кабачків

Кабачки помити і в міру необхідності зняти шкірку. Нарізати кабачки на пластини з товщиною 1 см. Їх потрібно посолити і додати спецій. Залиште кабачки на 10 хвилин.

Візьміть деко і покладіть на нього пергамент. Після можна почати укладати кабачки на деко. Духовка повинна бути підігріта до 200 градусів. Кабачки ставимо в піч. Готові кабачки наберуть рум’яний відтінок, а також стануть більш м’які.

Коли кабачки будуть стояти в грубці, можна зробити соус. Візьміть сметану і в неї покладіть зелень з часником, сіллю і спеціями. Все потрібно гарненько перемішати.

Коли кабачки приготуються їх потрібно вийняти з печі і дати їм трохи охолонути, щоб почати приготування торта.

Візьміть велику тарілку і покладіть першу пластину, її потрібно зверху змастити соусом і додати натертий сир. І так робимо з іншими пластинами кабачків. У підсумку вийде листковий тортик з кабачків і соусу з сиром. Верхівку торта змастіть залишками соусу і прикрасьте зеленню.

Торт готовий. За бажанням, його можна почати їсти відразу, або дати настоятися в холодильнику.

Такий тортик дуже ситний і красиво виглядає. Тортик з кабачків можна приготувати як на вечерю чи обід, так і на свято. Після цього блюда, кабачки полюблять навіть ті люди, які терпіти їх не могли.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий