Деруни по-німецьки з хрусткою скоринкою

Овочеві другі страви

Деруни по-німецьки виходять з оригінальним і незвичайним смаком, але він вам точно сподобається.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • – картопля, 350 г;
  • – цибуля, 1 шт;
  • – борошно, 10 г;
  • – яйце, 1 шт;
  • – сіль і перець чорний за смаком;
  • – мускатний горіх, 0.25 ч.л;
  • – йогурт, 150 г;
  • – манна крупа, 1 ч.л;
  • – базилік за смаком;
  • – розпушувач, 3 г;
  • – олія, 50 г.

Картоплю тремо на крупній тертці, загортаємо в марлю і віджимаємо зайву рідину в тарілку.

Цибулю також тремо на тертці, яйце збиваємо і змішуємо з цибулею, потім цю суміш домішуємо до картопляної маси.

Базилік подрібнюємо. Якщо любите, візьміть ще й кріп, петрушку – смак буде багатшим. Базилік змішуємо з картопляною масою і всипаємо все спеції, крім солі, додаємо манну крупу, борошно і розпушувач.

Зливаємо рідину з картопляного соку або віджимаємо її через кілька шарів марлі, щоб залишився крохмаль і його домішувати до загальної маси.

Масло розігріваємо на сковороді і солимо тісто. Обсмажуємо деруни з двох сторін до рум’яної.

Для соусу змішуємо рубаний базилік з йогуртом і чорним перцем. Можна приготувати сметанний або часниковий соус. У часниковому змішуємо рубану зелень з майонезом і часником, а в сметанному – сметану з тертим свіжим або солоним огірком.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий