4 шари з різними смаками і жоден з них не потрібно випікати: рецепт простого тортика

Торти

Торти без випічки залучають простотою приготування, а за смаком нітрохи не гірше класичних. Пропоную рецепт чудового кокосово-шоколадного десерту з чотирьох шарів. Основа виконана з подрібненого шоколадного печива, далі йдуть два вершкових шару — один з кокосом, інший з горіховою пастою. Четвертий, завершальний шар — чудовий ганаш з темного шоколаду.

Всі, хто любить вершковий сир і шоколад, неодмінно оцінить таке кулінарне творіння. Я готую торт не тільки для сімейного чаювання, але і для гостей, і він ні разу не підвів — його завжди зустрічають на ура.

Інгредієнти

Для основи десерту:

  • 100 г шоколадного печива;
  • 20 г какао-порошку;
  • 20 г топленого масла;
  • дві столові ложки топленого молока.

Для першого вершкового шару:

  • 250 г вершкового сиру;
  • 100 кокосової стружки;
  • дві столові ложки цукрової пудри.

Для другого вершкового шару:

  • 250 г вершкового сиру;
  • одна столова ложка горіхової пасти.

Для шоколадної глазурі:

  • 50 г темного шоколаду;
  • 50 г свіжих рідких вершків.

Приготування основи

Печиво подрібнити в міксері, викласти в миску, додати какао-порошок, топлене масло і молоко. Перемішати до отримання однорідної маси. Подрібнити печиво можна іншим способом: помістити його в поліетиленовий пакет із застібкою і розкачати качалкою.

Збірка торта

Взяти круглу роз’ємну форму діаметром 22 см. Перекласти в неї основу для торта, добре утрамбувати і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину. Якщо потрібно прискорити процес застигання основи, її слід помістити в морозильну камеру на півгодини.

У миску покласти вершковий сир, стружку кокоса і цукрову пудру. Інгредієнти як слід збити до отримання пінистого крему.

Перекласти його в форму, рівномірно розподіляючи по основі для торта, і розрівняти.

Для другого шару змішати в мисці вершковий сир з горіховою пастою.

Викласти крем у форму, розрівняти лопаткою.

У миску вилити рідкі вершки, додати подрібнений шоколад.

Розтопити в мікрохвильовій печі. Вилити шоколадний ганаш на торт і розрівняти. Важлива умова для приготування ганаша — дуже свіжі вершки.

Прибрати торт в холодильник, де він повинен простояти не менше двох годин. Потім можна дістати, розрізати і подавати до чаю.

Чим замінити інгредієнти

Шоколад для ганаша може бути не тільки темним, а й молочним, і навіть білим. Замість кокосової стружки допустимо взяти мигдалеву борошно. Вершковий сир можна використовувати будь-який.

Торт потрібно зберігати в холодильнику не довше двох-трьох днів в герметичному контейнері або під харчовою плівкою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий