Торти без випічки залучають простотою приготування, а за смаком нітрохи не гірше класичних. Пропоную рецепт чудового кокосово-шоколадного десерту з чотирьох шарів. Основа виконана з подрібненого шоколадного печива, далі йдуть два вершкових шару — один з кокосом, інший з горіховою пастою. Четвертий, завершальний шар — чудовий ганаш з темного шоколаду.
Всі, хто любить вершковий сир і шоколад, неодмінно оцінить таке кулінарне творіння. Я готую торт не тільки для сімейного чаювання, але і для гостей, і він ні разу не підвів — його завжди зустрічають на ура.
Інгредієнти
Для основи десерту:
- 100 г шоколадного печива;
- 20 г какао-порошку;
- 20 г топленого масла;
- дві столові ложки топленого молока.
Для першого вершкового шару:
- 250 г вершкового сиру;
- 100 кокосової стружки;
- дві столові ложки цукрової пудри.
Для другого вершкового шару:
- 250 г вершкового сиру;
- одна столова ложка горіхової пасти.
Для шоколадної глазурі:
- 50 г темного шоколаду;
- 50 г свіжих рідких вершків.
Приготування основи
Печиво подрібнити в міксері, викласти в миску, додати какао-порошок, топлене масло і молоко. Перемішати до отримання однорідної маси. Подрібнити печиво можна іншим способом: помістити його в поліетиленовий пакет із застібкою і розкачати качалкою.
Збірка торта
Взяти круглу роз’ємну форму діаметром 22 см. Перекласти в неї основу для торта, добре утрамбувати і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину. Якщо потрібно прискорити процес застигання основи, її слід помістити в морозильну камеру на півгодини.
У миску покласти вершковий сир, стружку кокоса і цукрову пудру. Інгредієнти як слід збити до отримання пінистого крему.
Перекласти його в форму, рівномірно розподіляючи по основі для торта, і розрівняти.
Для другого шару змішати в мисці вершковий сир з горіховою пастою.
Викласти крем у форму, розрівняти лопаткою.
У миску вилити рідкі вершки, додати подрібнений шоколад.
Розтопити в мікрохвильовій печі. Вилити шоколадний ганаш на торт і розрівняти. Важлива умова для приготування ганаша — дуже свіжі вершки.
Прибрати торт в холодильник, де він повинен простояти не менше двох годин. Потім можна дістати, розрізати і подавати до чаю.
Чим замінити інгредієнти
Шоколад для ганаша може бути не тільки темним, а й молочним, і навіть білим. Замість кокосової стружки допустимо взяти мигдалеву борошно. Вершковий сир можна використовувати будь-який.
Торт потрібно зберігати в холодильнику не довше двох-трьох днів в герметичному контейнері або під харчовою плівкою.