Пиріг «4 овоча» любить вся сім’я, хоч і м’яса в ньому немає ні грама: рецепт

Пиріг «чотири овоча» нагадує піцу. Ця випічка вважається осіннім блюдом. Але я готую її в будь-який час року. Пиріг виходить ситним і соковитим. Його можна подавати як обіду або під час вечірнього прийому їжі. Ділюся рецептом страви.

Склад випічки
Для тіста використовується:

  • Три яйця.
  • Олія соняшникова або кукурудзяна в кількості 100 мл.
  • Упаковка йогурту без добавок масою приблизно 125 г.
  • Сіль.
  • Три столові ложки подрібненого сиру.
  • Упаковка швидкорозчинних дріжджів.
  • Приблизно 350 г борошна.

Для оздоблення потрібні такі компоненти:

  • Томати чері.
  • Морква, нарізана тонкими скибочками.
  • Заморожений горошок.
  • Оливкова олія рафінована.
  • Сіль.
  • Бульби картоплі, нарізані тонкими кружечками.

Рецепт пирога з овочами

Яйця розбивають в глибоку тарілку. Розтирають виделкою. Додають соняшникову олію. Перемішують компоненти. З’єднують масу з йогуртом і трьома столовими ложками сиру. Добре перемішують тісто. Поміщають в масу швидкорозчинні дріжджі.

Поступово всипати борошно. Перемішують продукти до отримання однорідного тіста. Його викладають в посудину для випічки, покриту маслом і борошном. Вирівнюють поверхню тесту вилкою. Малюють на ньому чотири лінії за допомогою рукоятки ножа, як би розділяючи пиріг на 4 сегменти. Кожну поділену частину тіста посипають одним з видів овочів: горошком, помідорами, скибочками картоплі, моркви.

Готують пиріг в духовій шафі, розігрітому до температури 190 градусів, приблизно сорок п’ять хвилин. Після цього страву трохи остуджують. А потім подають до столу. Овочевий пиріг можна зберігати в холодильній камері. Він буде залишатися свіжим протягом двох-трьох днів.

Це прекрасний варіант домашньої випічки для сімейного обіду або вечері. Бюджетну страву можна приготувати з будь-якими овочами, як свіжими, так і замороженими. Все залежить від особистих переваг і від того, які продукти є в холодильнику.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Добавить комментарий